Snelle ontwikkelingen in de entertainmentbranche

Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in een razend tempo op. Dit is natuurlijk in alle sectoren het geval, maar in de entertainmentbranche zijn deze ontwikkelingen goed te merken. Deze ontwikkelingen worden gestuurd door de opkomst van nieuwe technologieën, maar ook door de ontwikkelingen rondom het Coronavirus. Een aantal voorbeelden van de ontwikkelingen in de entertainmentbranche zijn het gebruik van livestreams tijdens evenementen, het gebruik van virtual reality, de introductie van de silent disco en de opkomst van de thuisbioscoop.

Het gebruik van livestreams tijdens evenementen

Evenementen, optredens en festivals hebben geruime tijd niet fysiek plaats kunnen vinden. Om toch evenementen te kunnen organiseren zijn er livestreams ontwikkeld. Deze livestreams zorgen voor de beleving van de festivals en optredens, maar dan vanuit huis. Livestreams kunnen zowel ‘open’ als ‘gesloten’ zijn, waarbij de open livestreams voor iedereen toegankelijk zijn. De gesloten livestreams zijn alleen toegankelijk via een code of wachtwoord. Doorgaans moet hiervoor een online ticket worden gekocht, zodat de artiest toch inkomsten krijgt.

Het gebruik van virtual reality tijdens evenementen

Een andere technologische ontwikkeling in de entertainmentbranche is de opkomt van virtual reality. Met de opkomst van VR en het gebruik van de VR bril kunnen festivals en evenementen op elk moment worden bezocht. Met het gebruik van de speciale bril en een gekoppelde app kan je toch een evenement, concert of voorstelling bezoeken zonder dat je ‘live’ aanwezig hoeft te zijn. Doordat het evenement 360 graden gefilmd is heb je de ultieme beleving alsof je op dat moment fysiek op locatie bent.

De opkomst van de thuisbioscoop

Naast de mogelijkheden om thuis naar concerten of optredens te kijken is er sinds de Coronacrisis ook veel veranderd bij bioscopen. Het is nu mogelijk om vanuit huis naar de nieuwste bioscoopfilms te kijken. Je kan hiervoor eenvoudig een kaartje aanschaffen waarna je tijdelijk toegang hebt tot de film van jouw keuze. De thuisbioscoop is sterk in populariteit gestegen omdat je nu thuis kan genieten van de nieuwste films en documentaires zonder dat je fysiek naar de bioscoop hoeft te reizen.

Door de opkomst van nieuwe technologieën hebben er in de entertainmentbranche een aantal ontwikkelingen plaatsgevonden die het bijwonen van een evenement, concert, film of zelfs een klein optreden vereenvoudigen. De gast is nu veel flexibeler met het kiezen van het juiste entertainment en zeker door de opkomst van de thuisbioscoop en virtual reality veel minder gebonden aan bepaalde dagen of tijden.

Tags:

Comments are closed