De beste jaarlijkse evenementen ter wereld

Sommige gebeurtenissen zijn zo spectaculair dat het de moeite waard is om je vakantie zo te plannen dat deze samenvalt met deze onvergetelijke festiviteiten. Van sportwedstrijden tot nationale feestdagen, straatparades tot een schijnbaar nooit eindigend nieuwjaar, hier zijn enkele van ‘s werelds grootste en beste jaarlijkse festiviteiten!

Rio Carnaval – Brazilië

Een kleurrijk, onmogelijk oogverblindend scala aan licht, kleur, muziek en dans, het Rio Carnaval is het feest om alle feesten te beëindigen. Het wereldberoemde jaarlijkse festival, dat elk jaar vlak voor de vastentijd in de Braziliaanse stad Rio di Janeiro wordt gehouden, dateert al honderden jaren en trekt nu elk jaar maar liefst twee miljoen feestvierders. Het carnaval ziet honderden lokale sambascholen. die elk alle anderen proberen te overtreffen met steeds uitgebreidere dansroutines, waanzinnige kostuums en over-the-top praalwagens. Het carnaval van Rio is iets dat je moet zien om het te geloven en dat iedereen minstens één keer in zijn leven moet hebben meegemaakt.

Super Bowl – Verenigde Staten

Natuurlijk zijn er de Olympische Spelen, Commonwealth Games en verschillende Wereldbekers, maar deze evenementen vinden maar eens in de vier jaar plaats. Voor een jaarlijks sportspektakel is de spetterende Super Bowl onverslaanbaar. Hoewel de sport het grootste deel van het reguliere seizoen buiten de Verenigde Staten grotendeels onbekend blijft, lijkt het erop dat wanneer het tijd is voor de grote finale, de hele wereld stopt om te kijken. Het gaat net zo goed om de actie en sfeer buiten het veld als op het veld, met dit jaar het evenement in New Orleans met een waanzinnige opbouw van een week, en met optredens zoals Beyonce en Destiny’s Child.

Hogmanay – Schotland

‘Hogmanay’ is het traditionele Schotse woord voor ‘laatste dag van het jaar’, en het is waar de beroemde nieuwjaarsvieringen in het hele land hun naam aan ontlenen. Elk jaar komen meer dan 70.000 feestvierders naar Edinburgh, het centrum van de vieringen. Alom bekend als het beste nieuwjaarsfeest ter wereld, met uitgebreid middernachtvuurwerk dat explodeert tegen de spectaculaire achtergrond van Edinburgh Castle. De vieringen houden daar niet op, met andere evenementen, waaronder alles van sledehondenraces in Holyrood Park tot de ‘Loony Dook’, een ijskoude duik voor degenen die durven in de wateren van de rivier de Forth.

Tags:

Comments are closed